Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Det finns bra möten - dom dåliga minns man inte...

Kategori: Politik

Ikväll hade vi ett bra möte på vårat Vänsterhörn. Vad är då ett bra möte? Ett bra sådant är när man är överens och går framåt mot ett gemensamt mål. När alla har åsikter, synpunkter och det finns en ventilerande fläkt som susar runt i luften. Plötsligt fylls lokalen av ett skratt som lyfter stämmningen högre, samtidigt vet man att allvaret och den gemensamma nämnaren ligger en varmt om hjärtat och den nämnaren är en rumsren politik. En politik som man jobbar för och alla vill spela ett rent spel. Ett Fair play, utan baktankar och konspitatoriska lösningar. Där maktpositionen ses som något onödigt och förödande.

Vi vill verka för våra väljare, vi vill jobba för det vi tror på. Hålla dörrar och fönster på vid gavel och inte låta någon stå utanför, alla som vill får komma in måste släppas in och få ha en åsikt. Människan ska alltid stå i fokus, liten som stor, fattig eller svag. Jag vill att mitt samhälle blir rättvist och att demokratin alltid får råda. Alla måste få ge sin mening och kräva att det blir ett resultat. Man måste kämpa för allt och alla tills den sista blodsdroppen runnit ut. Då kommer någon och säjer "Det går inte..." Jo visst fan går det, det är bara att ta ut riktningen och tro på det man gör. Kompassen håller riktningen liksom viljan.

En sak är jag säker på och det är att man får aldrig ge upp. Då är det kört, hoppet är en underbar livskamrat och hoppet ska man hålla hårt i. Jag hoppet och kärleken för det jag gör kan betyda underverk för någon. Samtidigt gör andra människor underverk för mej varje dag. Bara man tar sej tid och funderar, man tar tio minuter varje kväll och summerar dagen. Då ser man att man har gjort något bra, man har lockat fram ett skratt hos någon eller att en människa har gjort något bra eller sagt något positivt till dej. Varje dag i ens liv finns det en liten guldklimp som glittrar, det är den vi måste lära oss att vårda och ta hand om på ett ömt vis. Det finns saker som man gör som andra tycker är bra. Dessa gånger måste vi ta det till oss och säja tack.

Jag är övertygad om att vi inte har förlorat något på att Socialdemokraterna inte vill samarbeta med oss. Det är synd om det Borlänge som röstat fram  ett rött styre och nu får en grön/röd/ blå röra. Det var inte vårat val, det var socialdemokraternas. Men det dom gör är det som förgör för deras egen del, men det är inte vänsterns bekymmer. Men ändå är det bekymmersamt för de som röstat fram oss, men vi har även deras stöd i allt detta. Dom förstår, för vi har inte att göra med några korkskallar utan kloka människor. Idag ser vi på läget som det är och svarar inte på påhopp som saknar grund eller sans. Vi går bara vidare och jobbar med det vi tror på. Och det är att finnas för den svaga människan i samhället. Vi måste tala för den som inte har ork, möjlighet eller kraft att yttra sej i en karg socialdemokratiskt stad. Det enda som överleva dess bittra vind är martallarna som står där till trots med sina ytliga rötter. Martallen söker vatten och näring, men den får inte det den behöver och slutar som fnöske på ett bål.

Om några timmar slår klockan 00.00, och Lindström fyller 50 år. Alltså vi nollställer räkneverket och börjar om från början, Lindström når en mogen och beaktad ålder. Vi gör en nystart, fyller alla tankar med dunderbränsle och kör vidare mot det vi tror på. Leif Lindström jag vill vara med som "hopp i land kalle på ditt skepp", är det så seglet revas av opålitliga vindar då tar vi upp årorna och ror mot land. Mellan vågtopparna finns det dalar, men så ska det vara.
Bakom dej finns vi i rorskulten, bara håll i ratten du så går detta vägen.

En annan sak jag är väldigt glad över är att du fyller 50 år innan mej.

                                                                                           



För Vänsterpartiet och Leif Lindströms framtid så håller vi rätt kurs - för allas skull...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: