Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Man kan inte älska alla som tex försäkringskassan...

Kategori: Samhälle

I morse tänkte jag och min lilla skalle att vi skulle ta och slå en signal till mitt hatobjekt, Försäkringskassan. En myndighet som sakta och metodiskt är med och medverkar i människors undergång. Efter alla order om knapptryckningar hit och dit i olika omgångar så trodde jag att "Tio i topps" mentometerknappar hade känts mera bekvämt.

 En telefonissa meddelade att det var 100 samtal före och väntetiden cirka 18 minuter. Bra jobbat tänkte jag att kunna beta av 100 sjuka stackare, med ett lurklick. När jag var framme och talade om mitt ärende sa den neutrala damen att jag hade tryckt på fel knapp. Jag skulle ha tryckt på....men jag kan koppla dej vidare till......Tack sa jag.

Jag kom till en kvinna som inte verkade trivas på jobbet, och hon älskade inte heller mej efter jag hade talat om vad jag ville. Jag talade om Länsrättens dom, och berättade att jag hade fått bifallet, jag undrade vidare om F- kassan tänkte överklaga, eller om de var på gång att skicka mina pengar. 
" Nej Länsrättens dom gäller....Det gör vi när vi får papperen!"
" Ja hur lång tid kan det ta då när jag redan fått dom?"
 Hon snäste vidare: " Ja kanske 14 dagar om vi hinner för vi är tungt arbetsbelastade, har du inte fått pengarna då måste du höra av dej..." 
 Jag sa: "Stopp, stopp, 14 dagar inte en dag över det antalet dagar. Jag har väntat sedan september- Oktober 2007 så mer tid än 14 dagar ska det inte ta.".
"Och dessutom så medföljer väl någon ränta på utbetalningen?"
Kvinnan svarade: "Ränta? Nej det gör det verkligen inte!"
"Nehej sa jag, men när ni gör återkrav på pengar då tar ni ju en gedigen ränta av människor vari ligger skillnaden"
Nu hade "Britta" gått in i ett spinn, muttrade om att detta inte var brukligt.
Nu hör till detta att saker och ting blir till slut en prestige sak, och nu har det gått så långt att jag tänker fortsätta att processa om det även om det är en skitsumma som 23kr och 85 öre. Dessa kan jag kasta i soporna eller skänka till någon. Jag ska först kontrollera om det överhuvud taget är möjligt. Troligen inte men det skulle vara roligt.

Jag anser inte att Försäkringskassan är en trevlig inrättning, den känns som ett mörkt hus som det inte existerar någon som hels glädje eller humanitet i. Ett bygge som är genomsyrat av en omänsklig byråkrati som spyr sin gröna galla på den lilla försvarslösa människan som blir förvisad till en hemvist i en skitig rännsten. En stackare som knäpper sina händer och ber till Gud att godheten skall infinna sej där på kontorstid. En robotfabrik där man programerat om personalen och hjärntvättat dessa om att krypa för överheten och inte klaga över sin arbetssituation. Eller så har de empatiskadats av alla nya fula, elaka, orättvisa och djävulskt omänskliga lagar.

Har alla gett upp? Är det ingen ide´att kämpa längre?

Jo fan tro det, men det sista människan är att överge tron på sej själv. Men när det händer då har en undergång startat, den har börjat, men den måste stoppas.

Försäkringskassans namn är som en elak varböld i röven som aldrig vill mogna och spricka - Den gör ont, den varar den ömmar i huden, den spricker, den blir inflamerad...Fy fan jag hoppas att Försäkringskassan kan krya på sej och blie frisk snart igen...

Dalademokraten 9 Juni 


                                             

Kommentarer


Kommentera inlägget här: