Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Vilken skön fisketur vi fick...

Kategori: Vardag

Betingelserna denna kväll var ypperliga och förutsättningarna var bara så bra. Vi åkte ut på Runn vid sjusnåret, och började med att jerka lite vid ön där jag fick min fina aborre tidigare ekolodet visade fisk, nu skrev jag rätt. För jämt när jag ska säja ekolod kommer ordet vattenpass ur munnen. Det har blivit liksom en groda som bara slinker ur mej. Vi stod där en stund denna fina sommarkväll, och hela tiden kände jag att snart nappar det.

Efter en stund frågade Micke om vi skulle trolla, självklart ville jag det så jag satt på ett Vestin drag, samma som det jag fick aborren på fast större. För det var ju gäddan jag ville åt denna kväll. Där satt vi och skruttade runt på Runn och "vattenpasset" pep hela tiden, vi såg stor fisk, vi såg småfisk, men inget hugg på kroken. En mink tog sin kvällssimtur en bit ifrån båten. Sakta mak tuffade vi bort mot Fonäs udde, såg hoppande löja och den gamla stengraven. Där jerkade vi en stund. Bytte drag och känslan att få napp hade vi båda två. Men slutligen började kvällningen sakta komma, mörka moln tonade upp borta mot Falun. Det blixtrade flera mil bort. Vi trollade oss hemåt.



"Kvällningen mot Falun med hoppbacken i bakgrunden, som man bara
kan förnimma...Funderade ett tag om jag skulle ringa till Falukommun och
fråga om dom kunde tända upp hoppbacken en stund så jag kunde få en
fin bild, men dom hade stängt..."


Sista biten hem, gasade vi på, alltså inget fiske. Plötsligt saktade Micke båten och frågade: "Såg du?"
"Nej, vadå?" svarade jag. "Det kom en komet eller något på himlen..."  jag svarade sanningsenligt: "Nej, kör så vi kommer hem." Sedan flinade jag för mej själv och tänkte att antingen var den folkölen som han drack till middagen fylld med magi eller också såg han en komet denna kväll. Något svar på den frågeställningen får vi nog aldrig.

Vi fick ingen fisk, men jag är inte alls sur för det, för den här kvällen var nog den härligaste och skönaste på väldigt länge. Den var rofylld och vi hade förhoppningar om fångst, men så blev det inte. Sommaren är inte slut, och snart försöker vi
igen.





" Mitt jerkspö lyste upp kvällen..."

Kommentarer


Kommentera inlägget här: