Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Det gåtfulla folket...

Kategori: Barn

Mina pojkar har berikat mej med många roliga stunder, de är verbala förmågor, men under sina barndomsår var det väl inte alltid orden blev rätt. Fast så roliga. Min stora grabb är vuxen nu, så med risk för att man blir utskälld för att man lämnat ut en del små episoder så kör jag. Han har alltid varit så gullig. Eller hur J ?

Till en nyårsafton för cirka 20 år sedan hade jag köpt några djuprysta hummrar, ni vet dom där som ligger djupfrysta i plast och vatten. Dessa små röda paket låg under hela dagen på diskbänken och tinade. Till slut så frågade J : -Vad är det egentligen? Jag som är en skaldjursälskare berättade att det var hummrar och vart dom kom ifrån, vattnet alltså. Det var pedagogiskt så kasta inte skit på mej. Han lyssnade och tog in. Framåt kvällen låg dom fortfarande kvar i samma plast då frågade han: -När ska ni egentligen äta den där dummern...
Tänk att han hade gått en hel dag och trott att det va en dummer som legat där, tänk va som måste ha snurrat i huvudet under dagen.

En annan gång, detta var när vi bodde i småland. Då skulle grannens pojke konfirmeras och det var ett otroligt stök runt denna händelse. Neråt landet är en konfirmation en släktträff och en fest som pågår i flera dagar. Inte alls som vi firar den dagen här i mellansverige. I Danmark är det helt galet, så troligen kommer hysterin runt denna religiösa cermoni ifrån Danmark. I alla fall var J väldigt fundersam över denna fest, för de pratade hela tiden om att Micke skulle konfirmeras. När hysterin pågått i någon vecka då kom J in i vårat kök och pustade ut:
-Mamma, när ska egentligen Micke konsumeras?
Man hade svårt att svara på den frågan, för jag vet inte om J trott att de skulle samla släkten för att äta upp det stackars barnet.

Ofta ville han ha fläskkompletter till middag, det var lätt att ordna. Mycket roligt får man höra ur barnamun, härliga haranger och ordvrängningar. Man skulle vilja minnas allt.

Jag har ett inlägg sedan förut som beskriver min yngsta sons besök hos skolläkaren, och det slår ett eget litet rekord i snabbhet. Den står under kategorin Barn och heter "Testikeln i hälen..." Läs den om du kanske har missat den...
 
                                                                                      

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Ja, barn ÄR speciella. Själv är jag gammal nog att även ha barnbarn. De lär mig hela tiden mer om livet...

    2008-01-19 | 16:25:03
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: