Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Är jag motvalls kärring och bara anti...

Kategori: TV

Jag har aldrig sett "Let´s Dance", Tv programmet där kändisar tävlar och dagen efter skapas stora feta rubriker i Aftonbladet och Expressen. Det finns många som gillar att dansa och dessutom är duktiga på det. Och det är ju en bra motion att snurra runt i dansens virvlar. Egentligen har väl aldrig dans varit någon favoritsysselsättning för mej. De få gånger jag har blivit uppbjuden eller tvingad att ta några danssteg, då har jag skämts och verkligen känt mej löjlig. Jag vet när jag var 6 år gammal då anmälde mamma mej till klassisk balett i källaren på Matjesgården. Det var nog där mitt agg mot dansen skapades.En liten hjulbent flicka i gymnastikdräkt som försökte få ben och armar i en graciös dans. Inte ens då jag gifte mej dansade jag, och vi är gifta än. Min man är väl heller ingen dansens kung, inte på långa vägar. Men hans föräldrar tvingade inte iväg honom på någon klassisk balett i alla fall.

Jag har aldrig sett "Bonde söker fru", Tv programmet där ensamma bönder ute på någon slätt suktar efter något annat än ko bröl. Även detta program skapar rubriker i de fetas typsnitt. Jag har heller aldrig förstått att man vill vara bonde, men det är något helt annat. Man kan undra om det är själva valet av yrke som gör att kvinnor inte vill ha en bonde, eller är det lukten.
Att vara bondmora idag är väl något enklare i dag än för 100 år sedan får man förmoda. Ja man får ändå hoppas att alla bönder får någon att älska, med eller utan massmedias hjälp. Vi behöver fler ekologiska bönder, så nästa programserie får nog rikta in sej på Ekologiska suktande herrar i Fristads blåbyxa och en svanmärkt "Granngården" keps.

Jag tycker att dokussåpor är så tråkiga och onödiga, dom förnedrar och skapar trista efterdyningar på folk och fä. Efter "Big Brother" (dokussåpa) så har blondinerna fått ett nytt ansikte, bara att dom är korkade. Där finns inte ens något mellenting. Brösten fylls med silikon, dagen efter säljs implantaten på Tradera. com.Och en annan blondin vill skapa ett nytt parti utan partiprogram, där 200 väljare röstar på partiet som jag glömt namnet på för längesedan. Ett otroligt sorgligt kapitel i vår tid. Rena mobbingen utsätts flertalet av.

Jag är väl kanske bara en som vill vara motvalls, och som vill sitta och tjura i ett hörn. Men att Jag betalar licens för skiten som visas och hjälper till att förnedra människor är inte alls min mening. Så förlåt alla blondiner, bönder, Robinsonare, Big Brothrare och Idolare, jag ber om ursäkt att jag varit medhjälpare till att ni har blivit kränkta i massmedia.


                                                                                    

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Jo, visst är du lite motvalls. Men i detta fallet är det rätt klädsamt :-)

    2008-01-27 | 20:15:50
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Anette säger:

    Är det samma Mia som för några år sedan följde Big Brother dygnet runt.....?

    2008-01-27 | 20:32:21
  • Mia säger:

    Gubben...
    Nåja lite motvalls då...tack för receptet på såsen, alltså den till fisken. Så att inget missförstås av någon.

    2008-01-27 | 20:34:17
  • Leif Lindström säger:

    Mia Tvärvigg, du är utrotningshotad!
    I dag skall alla gå fort och se glada ut.
    Att kunna mingla är också bra.
    Att vara ärlig, uppriktig och ha rättviseideal ställer bara till ett helvete.......

    2008-01-27 | 21:43:33
  • Maken säger:

    Det är ju därför jag inte kan dansa ju;)

    2008-01-30 | 18:16:54
    Bloggadress: http://fiskeborlange.blogg.se

Kommentera inlägget här: