Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Hallå jobbet ni glömde ge mej lön...

Kategori: Vardag

Vi på vårat jobb får lönen utbetald den 15: e i varje månad, eller fattighjälp som en del av oss kallar det. Så idag är det löningsdag, men det blev hutlöst glest med pengar.
Då jag under januari arbetat tre veckor  i Ludvika och börjat köra innan 07.00 varje morgon, och kommit åter vid 17.30 tiden. Jag har kört i vinterns värsta väder och äntrat 10 mil varje dag. Vilket gör 50 mil i veckan. Det har varit tufft men allt för att göra företaget till viljes.
När jag sa ja till detta jobbet då blev jag dåligt informerad innan, men blev tillsagd att föra resedagbok och anteckna tiden då jag lämnade hemmet, och när jag kom hem igen. Vidare sas det att jag naturligtvis skulle få betalt för det.

Januari perioden genererade över 100 timmar med körningen, jag ligger ute med bensinpengar. Sedan har jag resten av tiden i Januari arbetat i Borlänge. Dessa timmar är 45 timmar. Under min tid i Ludvika har jag inte jobbat helger och blivit av med ob- tilläggen. När jag får lönespecen står det att jag ska få 8300:- och då har dom dragit av 12:- för motorvärmaren. Visst är det toppen, visst är det fel.

Jag ringde och påtalade felet i Onsdags, då ville de inte ge mej för restiden heller, mer än 73 kronor minus skatt, ville också att jag skulle få pengarna till min lönedag, men nu är det fredag och kontot ser inte ut att ha reglerats. Jag blir så jävla trött.

Att min chef sålt sin själ till företaget, det kan stå för henne, men jag bedriver inget volontärarbete. Jag arbetar för att få pengar till räkningar och mätta mina barns munnar, sen om företaget hade lust och skapa bra arbetsförhållanden då har dom gått ett steg i rätt riktning. Det är tur att man har goda arbetskamrater i denna smet.

Idag blir det att jag måste krångla och strida för rätten till mina pengar, och hävda ett muntligt avtal. Annars blir det att ringa facket, där jag har fler "ärenden" inne.
Jag tycker att det är fan att man inte kan få ha arbetsro på jobbet, alltid ska det hända saker som stör rytmen.

Efter att ha trilskats med Försäkringskassan hela hösten om rätten till sjukförsäkring, då det skrivits ömprövningsbeslut och allt vad det heter, och kampen fortsätter. Då börjar en ny strid på jobbet om att få den lönen man har blivit lovad och har rätt till. Förstår inte företagen varför man jobbar, sen om trivsel fanns med som bonus då jobbade man effektivare, fast fortfarande med lön..

Tror ni jag är gjord av pengar? 

Samtidigt kan jag få undra om någon har ett jobb ledigt, jag jobbar inte gratis...

                     image128

Kommentarer


Kommentera inlägget här: