Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Coca -Älgsås

Kategori: Minnen

För ett antal år sedan var vi bjudna ut till min svärmor och svärfar över helgen och sova över. På Lördageftermiddagen var vi ute och pimplade på isen och hade en otroligt fin vårdag. Efterpå tog vi sparkarna och asade hem till deras hus och åt och hade en festlig kväll. Framåt småtimmarna när vi skulle lägga oss så talade svärmor om för oss att vi inte skulle dricka ur Coca- Cola flaskan som stod i dörren på kylskåpet, för den innehöll spad ifrån älgsteken. Och denna skulle redas dagen därpå till middagen. Denna information gav hon oss några gånger. Vi sade god natt och tystnaden och mörkret lade sig i huset. Svärmor låg nerbäddad i kökssoffan dit hon var förpassad pga platsbrist.

Under natten vaknade min andra hälft och mumlade att han var törstig och var tvungen att smyga upp och dricka något. Han stimmade i köket och jag hörde att svärmor sade något. Maken kom tillbaka och sa att jag inte skulle ta flaskan i dörren på kylen, för det hade han gjort. Jag somnade om för att sedan vakna någon timme senare. Jag var otroligt törstig och även jag smög upp och in i köket, öppnade kylen och tog en flaska och tog en rejäl slurk...det var så äckligt, det var ingen Coca Cola utan det var naturligtvis spadet ifrån älgsteken. Jag spottade och fräste, höll på att spy rätt ut. Till slut när jag hade sansat mej, och fått i mej vatten och läget var stabilt hör man svärmor fräser inifrån mörkret i kökssoffan : " Jävla idioter"...

Trots alla varningar hade vi två idioter druckit spadet. Tänk er själv, att sikta in sej på iskall cola när man är sömndrucken och törstig, och får i sej älgspad. Det kan inte bli ett sämre uppvaknande.

                                                                      

Kommentarer


Kommentera inlägget här: