Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Hänt i vecket...

Kategori: Sant eller Falskt?

Att jag kvicknat till vet jag inte om jag tycker. I huvudet produceras det snor, en snytning och sedan har jag triggat igång en effekt av dubbel återproduktion. Men att älta gör mej inte ett dugg piggare. Atjooooo å så en putsning utav bildskärmen.
Hur som helst har flera än jag gått igenom denna duvning, en vecka i koma, borta ifrån världens och Sveriges kyliga vindar. Nu när man ruskat liv i kroppen igen då kommer nyheterna ikapp en.


---
Att Volvo och SAAB har döskallemärkts är bara en utav de negativa nyheterna, Atlas Copcos nerdragningar. SSAB, vajar klent med frökapseln avtrampad. Folk i allmänhet andas otrygghet, det som har satsats i välfärden har blivit en roulett kula som drivs med i spelet. (För övrigt är det vi Svenska skattebetalarna som sanktionerar våra Svenska Casinon, hur kunde vi gå med på det då?).
Regeringen och Maud Olofsson med rosiga rouge kinder säjer på en presskonferens att nu ska jag och regeringen skjuta till pengar i ett krispaket. Som exempel"Nils Karlssons Svarv och Mekaniska med 7 anställda i Gnosjö" ska ställa om sitt lilla företag till ett grönt alternativ och sedan fortsätta sina samarbeten med bilindustrin.
Läget är skarpt och svårt, varje dag ser man företag som antingen säjer upp sin personal eller går i konkurs.
Att livet inte alltid går som på räls det vet vi, men varför inser vi aldrig att världsläget inte alltid heller är på topp. Fruktansvärda smällar och dalgångar har tyvärr haft förödande konsekvenser för vanligt folk i alla tider...

---
Mona Sahlin har slutat att röka. En stor nyhet för hennes familj men hur känner vi för den nyheten? Hur kommer hennes abstinens att påverka samarbetet med (V) och (MP)? Jag blev skogstokig i humöret då ja slutade för 12 år sedan, nu har det lugnat sej. Vi får se om hon kraft att hålla sej borta ifrån rökningen. Däremot Camilla Lindberg (Fp) den tokan hon vill återinföra detta missbruk in på krogen igen. Det är faktiskt inte lätt att vara missbrukare, då hävdar man alltid "sin" rätt i tid och otid. Det egoistiska inom en väller fram som ett svart rökmoln. Hon rösta i alla fall nej i frågan om FRA lagen.
Lasse Ohly (V) har för något år sedan slutat med rökningen, och det går bra enligt uppgifter ifrån säkra källor.

   

----
Det är roligt att Googla, jag hittar så många roliga bilder. Den här bilden bara pluppade upp och jag tyckte att jag kände igen mannen till vänster, en vänsterman eller vänsterytter det sätter igång reaktionen betydligt. Bilden på vänsternannen är ju min storebror och vad gör han, jo han intervjuar ju Tomas Ravelli, den föredetta Svenska landslagsmålvakten och Östers försvarsmur. Jag tror att det handlar om en "Kändismatch i Långshyttan och en intervju.



---
Det verkar som om attGymnasienämndens ordförande Jan Boman (s) har börjat att extraknäcka i garderoben på Folkets hus. Troligen är det på torsdagarnas pensionärsdans. Jag tycker att han klär med den benvita handväskan. 
Om jag tolkar bilden utifrån min synvinkel undrar då klart om han är på väg för att pudra lilla näsan.



---
Ejendals arena i Leksand var fylld med AIK:s falang med svarta och gula idrottsuniformer. Tidningen skriver: Polisen tog över Ejendals Arena. Ett sjuttiotal poliser var inkallade för att bevaka en ishockey match, ett folknöje frågar jag mej. Falangen var orsaken till denna insatsstyrka. Varför ska vissa utmärka sej, då glömmer jag vilka färger som fansen bär, jag ifrågasätter varför ett möte i någon idrott ska kräva fram insatsstyrkor. Om man gillar våld då borde man gå till arenor som bjuder på mer våldsbenägna sporter. Där de kan fylla sitt behov av slag. Jag anser att idrott ska vara ett familjenöje, dit man kan ta sina barn utan risk för att hat och våld ska utspelas framför ögonen på barnen, självklart ska de 99,9 % av befolkningen få ta del av en match utan våld. Ska vi skattebetalare finansera erat behov av att bli ett hot för allmänhet, jag undrar. Alla dessa poliser för er skull?

---
Det går inte att undgå all skitreklam på tv:n, det ena är värre än det andra. All denna tyskproducerade tvättmedelsreklamen. Ta bara den "Lilla rosa" Vanisch, ett undergörande fläckborttagningsmedel med mer makt än självaste Re(i)nfelt. I reklamen säjer man det osannolika att medlet innehåller en "Teknisk fläcksökning". Hur kan 500ml miljöfarlig vätska söka sej till fläckarna och förgöra dem? Det är ungefär lika dumt som schampo reklamen som gick för många år sedan, säkert 15. Det schampot var oslagbart och hade testats på "vitamininstitutet" i Schweiz, Folk reagerade då och tog reda på om det fanns något sådant institut och självklart så fanns det inte ett enda sådant i hela världen. Ja vad dumma vi är, som köper slik skit.

    

"Lilla Rosa med fläcksökning, vilken kan det vara?"

---
Jag citerar Karin Pilsäter(Fp):

"Volvo är det Svenskaste vi har.
Det är nästan lika Svenskt som
spagetti"

---
Frans Kullinger ordförande i Nobelkommite´n har gått ut i pressen för att försvara varför det serverades Svensk Sjötunga på Nobelmiddagen. Då debatten satt fart efter världsnaturfonden reagerat då fisken är rödlistad.
Ernst Kullinger sade: "Vi köpte ju bara en..."



---
Nu är det kallt i backen alldeles för kallt. Konstgräset på Domnarvsvallen skulle ha rullats ut, nu har de konstaterat att det inte går bra att lägga det ovan en halv meter snö. Vinterns prognoser samt någon Same som spått i kaffesump säjer nog att kylan håller nog i sej fram till våren. Eventuellt kan den svindyra persiska mattan läggas när vanligt folk monterar bort rattmuffen. Förmodligen förlitade de sej på växthuseffekten och trodde att sol och värme skulle ligga över "Vallen".
Varför ska vi föresten åka skridskor på sommaren och spela fotboll på vintern? Någon som vet?

---
Idag Lördagen den 13.e December är det Lucia. Det känns ju roligt, men för alla är det inte det. Det kommer att ligga många ungdomar och spy, supa sej redlösa. Tänk efter kära ansvarstagande föräldrar, acceptera inte att en tragedi får inträffa denna kväll, inte heller någon annan kväll. Du måste se dej själv som ansvarig i ditt barns beteende.

Kommentarer

  • Sanningen säger:

    Välkommen tillbaka får man väl säga då. Ett uppdämt bloggbehov som äntligen fick utlopp...



    Appropå konstgräs, borde det inte ligga ute året om? Det gör vårt (skattebetalarnas). Jag har det som som en del av min utsikt från vardagsrummet och det sägs vara en bidragande orsak till att stadens fotbollsstolthet äntligen tog steget upp i år...

    2008-12-13 | 22:17:12
    Bloggadress: http://sanningen.blogg.se/
  • Mia säger:

    Sanningen: Det där med konstgräset är så att det inte har kommit på plats ännu. Dom har rivit bort det riktiga i höstas och skulle lägga på det oriktiga i november. Plötsligt blev det minusgrader, ojdå vi bor trots allt i mellersta sverige och det brukar vara kallt i november,

    Sedan måste jag erkänna att det låg aningen ironi i konstgräsraderna, här lägger vi ner skolor på löpande band, men en å annan konstgräsmatta köps in.

    Sedan tror jag inte att Brage kommer upp i toppen inom de närmsta 10åren. Pessemist,njaaa:-))

    2008-12-14 | 00:08:38
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: