Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Radio och HVB och risbuske...

Kategori: Allmänt

Det gick bra hos Radio Dalarna och Centralen, programmet finns att lyssna på  om man glider in på deras sida och klickar på "Lyssna igen", vidare klickar man på 16 April sedan går ner i tablån och klickar på 10.00-10.30. I spelaren valde jag extern spelare, och det funkade för mej. Först blir det nyheter och musik sedan börjar intervjun som jag tycker blev lättsam och trevlig.

I dagarna som gått har jag hört på nyheterna kritik om HVB hem, dessa har jag kritiserat i många år. De privata behandlingshemmen som tjänar stora pengar på kommunerna i landet , men deras verksamhet är inte helt rumsren. Vi ska inte pumpa in stora pengar i denna typ av lurendrejeri, vi måste hitta lösningar som fungerar för den enskilda personen. Inte fylla kontot för ägaren av hemmet. Jag har haft ett inlägg tidigare om ett av hemmen. Ni kan läsa det här. Jag blir så frustrerad att det ska pumpas in mångmiljon belopp i verksamheter som inte vill ungdomarnas väl. Vi i kommunena måste kräva att få till ett bättre alternativ för våra barn. Jag har krävt en kvalitetssäkring i åtminstone 10 år nu, och under dessa år måste det ha runnit in otroliga pengar från Borlänge kommun in i en tvivelaktig verksamhet.

Dagens risbuske vill jag ge Socialdemokraterna i Borlänge som inte har någon som helst "lust" att fortsätta sitt samarbete med vänstern, utan väljer att ta med allianspartierna. En juridisk strid väntas då man troligen trotsar kommunallagen. Inte har detta arbetarparti väljarnas väl och ve i sitt sikte, utan de tror att de kan överleva utan konsekvenser på att tycka illa om och ta ut hämnd. De har handlat yrt och har tappat all sans och strategi, för dem finns inget "efter". De handlar irrationellt och förlorar i långa loppet stort på detta lappkast.  En kommun som varit styrd av socialdemokraterna under 60 år har tapaat styrningen, skiter i demokrati och framtid är bara så sorgligt. Dessa män och kvinnor kommer förhoppningsvis till insikt och den dagen får man hoppas att det inte gått alldeles över styr och ultrahögern tagit flera mandat än vi önskar. Eller så är det att alla år har förblindat vad de har för uppdrag.

Idag ses solen igen och det ser ut att ytterligare en vårdag kan få  lätta våra sinnen.


image208

Nils Ferlin:

"Du har tappat ditt ord och din papperslapp
du barfota barn i livet.
Nu sitter du åter på handlarns trapp och gråter
så övergivet.
Vad var det för ord, var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu innan dom föser dej bort,
du barfota barn i livet."

Kommentarer


Kommentera inlägget här: