Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

"Personalpolitik, så det skvätter om det...!"

Kategori: Arbete

Alla företag har dock sina egna små gränser var personalpolitik är. På mitt jobb där tror de som fördelar att vi enbart är där för glädje och stolthet. Att den egenhändigt "handskrivna" policyn följs tycks inte ligga med i  prioriteringen eller som vanligt folkvett. Det verkar alltid att man gör precis som man vill. Lagar och avtal behövs inte alls, åt helvete med dom.

Våran nya sommarjobbare har börjat sitt jobb med att kastas in i en lejonkula. Sitter i kassan med arbete oavbrutet utan ens en chans till en mikropaus. Helt utan en presentation av sin arbetsplats sätts han i arbete, dock har han fått träna någon dag innan. Han vet inte att man har rast, han har ingen aning om hur länge för det står inte i hans schema. Han har inte blivit arbetsplats introducerad, visste inte var toaletterna fanns eller hur man hittade till personalmatsalen. Någon kod eller passerkort har han ej heller förärats, han kommer och går igenom stora entre´n som en besökare. Hur kan man välkomna en ny medarbetare på ett sådant sätt ? Det är skandal och fruktansvärt skamligt. Jag hittar inte ord. och tyvärr är det väl inte första gången.

Jag avslutar här och hoppas verkligen någon ansvarig ska hitta dessa rader och kanske åtminstone få något mänskligt uppvaknande och förstå hur fel bersonalen behandlas. Sunt jävla bondförnuft och vänlighet har slutat existerat. Nu står folket på parad med kepsen i hand och bockar och bugar när arbete erbjuds. Det är väl på den vägen vår framtid går mot.

                                                                                      

Kommentarer


Kommentera inlägget här: