Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Familjen fåntratt ska uppträda...

Kategori: Musik

Idag är jag ledig och planerar min spelning som jag ska göra i slutet av April. Det känns roligt att man har kommit igång efter så många år att få spela sjunga igen. Visst tusan är man ringrostig, men det är som att cykla, man får väl resa sej igen om man ramlar av. Bara att börja om. Nåja, så illa är det inte.

Jag är född i en familj som anammat musik, min mamma var en duktig solist som sjöng med i olika orkestrar i Borlänge på 40 talet eller 50 talet, hon spelade med i flera revyer med sin fästman Sven- Erik Wikström den avlidne svenska operakillen ifrån Kvarnsveden. Min pappa (inte Wikström) är en flink man med pennan, han har skrivit många fina dikter, en av de bästa dikterna är tonsatt av min bror T som är en av grundarna av calypsobandet Apopocalyps som härjade vilt i staden under några år. Sen har vi mej då, "Lilla Vicke Vire som stjäl den färdiga productionen och sjunger och spelar. Jag har spelat sedan jag var 6 år, med avbrott under en lång period då mina barn absolut inte ville höra en ylande morsa.

Nu har barnen blivit stora, nåja den minsta är snart tolv, men han upplever inte att det är fullt så pinsamt att jag klämmer av någon låt då och då på gitarren. Så nu ska jag inför en publik (förhoppningsvis) göra en enkel spelning med ett viktigt budskap. För mej betyder texter mycket, jag vill att det ska finnas ett budskap i dem. Då kan ni åtminstone börja ana att jag avskyr Christer Sjögrens låt "I love Europe", själv har jag skrivit en ny punklåt som heter " I hate EU"...nejdå det har jag inte, men jag kanske ska.*s*

Så govänner den 28 April då blir det ett uppträdande på Vänsterhörnet klockan 18.00, det som ska bli extra roligt för mej är att den stora sonen J också ska spela några låtar. Han är en duktig kille som spelar grunch.
Jag ser verkligen fram emot den tomatfria spelningen och är laddad in till benet. Sen haglar väl anbuden in från pensionärshemmen, och man får en stjärnglans på gamla da´r. De feta rubrikerna i lokalpressen lyser på första sidan. Ja visst är det roligt och härligt att kunna drömma och tycka att det är skitkul.

                                                           image198

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Ha, ha! Ska höra med gubbarna om de vill ha ett framträdande... ha, ha,,,

    2008-04-10 | 21:00:48
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mattias säger:

    Ah..den där bilden på Family Four är så skön. Vilka ben...och vilka skägg...Hoppas spelningen går/gick bra. By the way. Grunge stavas grunge. En av få saker jag är säker på här i livet.
    Ha det.

    2008-04-10 | 21:21:22
    Bloggadress: http://nonsensakuten.blogg.se
  • Mia säger:

    Gubben: Ja jag kommer för jag har vinterdäck...:-)

    Mattias: Ja så heter det nog, men grabben läste bloggen och han sa att det inte var grunge han spelade, nehej sa jag ska jag ändra och skriva musik då? Det var inte många rätt i det ordet:-)

    2008-04-10 | 22:15:07
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se
  • Jari säger:

    Om tiden räcker denna måndag skall jag komma och lyssna.

    2008-04-11 | 08:12:34
    Bloggadress: http://fiskefeber.blogg.se/

Kommentera inlägget här: