Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Carpe Diem - Fånga dagen...(Dag II)

Kategori: Helgdagar

Igår strålade en sol när jag vaknade. Det spratt i kroppen likt Rönnerdahls maner. Det blev två vändor till stadens soptipp och gissa om det var folkstorm däruppe. Alla hade haft samma ingång på dagen som jag och lagt städning av skit som prio 1. Köerna var långa ända ner till staketet och kuren för den som känner till den.

Idag är det mulet men min frenesi (energiska handling) ska även storverk ske denna dag. I dessa övningar behöver jag inte makens armkraft som han har blivit uppskickad på den ruttna och dåliga isen på Siljan, för att ta några regnbågar. Till veckan blir det Regnbåge och Skarpsås, till detta köper jag djupfryst färskpotatis, som man kan hitta i välsorterade matbutiker, som det så fint låter. Det låter tramsigt med "djupfryst potatis" men jag lovar er att den potatisen"äger".  Jaha då var man inne på mat igen, det är lätt att halka in på den varan, men åter till det ursprungliga ämnet.

Jo idag då blir det finputs på altanröjet, alla gamla tafsar och fiskeprylar läggs tillbaka i en stor låda som sedan "han" får sortera. Fönstren skall putsas ifrån all flugskit, döda flugor och getingar kokar jag en soppa på. Nog kan jag aktivera mej, Jag har pelargoner (kärringvarning hörs det som) som ska upp ifrån kallförvaringen och det skulle dessa ha varit för längesedan, men VI har glömt det (snodde makens uttryck). Pelargonerna har följt mej under många år och dom är hemodlade och blir så jäkla granna så man stoltserar mellan de kraftiga växtena ute på husvagnscampingen på Sunnanö.

Nu har jag druckit morgonkaffe och elräkningen har blivit betald, det är alltid lika roligt att få en tung fullmatad räkning, det skönaste är ändock när man har genomfört det sista knapptrycket på Internet och man vet att alla siffror flyger iväg till Elverket. Man tänker nu var det gjort, och skorporna åker fram. Ibland får man ta fram skorpmjölet och tugga på det. Ett tips om skorporna är slut.
En näve skorpmjöl i munnen sen försöker man säja kvistfritt kvastskaft och den man pratar med liknar en panerad fisk.

Föresten alla ni som "mobbar" mej för att jag tycker att den nya Lördagsunderhållningen "Körslaget" är bra. Ni är bra dumma ni. Säkert sjunger ni som krattor och spyr ut eran frustration  på mej. :-))))
Äntligen en Såpa för mej...

                                                                                

Kommentarer


Kommentera inlägget här: