Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Sparka på människor- Nutidens vardagsmat

Kategori: Samhälle

   Flera kommuner i Skåne har beslutat att inte betala ut några socialbidrag innan julhelgen. Dessa människor får nöja sej med att pengarna kommer den 27:e December. Inte någon som helst hänsyn har dessa tjänstemän tagit till att barn ingår i familjerna. Johanna Nilsson  samordnare i Landskrona kommun läxar upp dessa ovetande bidragstagare genom att säja att : -Pengarna räcker längre om dom utbetalas efter jul.

   Ödmjukhet och att vara medmänniska i nutiden, det kostar allt för mycket för en del. Är det konstigt att fler och fler inte känner sig bekväma i livet. Ett socialbidrag är inget som en människa har som nummer ett på en prioriteringslista, det är väl ändå ett värdigt liv och en inkomst av arbete.

   Den människosyn och moraliska pekpinnar som några har, och kränkningar är så J---a osmakligt. Hur avskärmad ifrån verkligheten kan en människa vara?

   Det nya fattigSverige visar sitt onda ansikte för många barn i vårt land. Vem tänker på dem? Är det så här som vi vill att människor behandlas? Jag ställer inte upp.


Aftonbladet:

Publicerad: 2007-11-23


Textstorlek:

Inga socialbidrag före jul

Flera kommuner i Skåne har beslutat att betala ut socialbidrag först efter julen, den 27 december. Någon särskild hänsyn till barnfamiljer tas inte, skriver Helsingborgs Dagblad. Beslutet har tagits av tjänstemän och gäller Landskrona, Klippan och Ängelholm. I Landskrona är 940 hushåll beroende av socialbidrag.

- Vi har beslutat att vi alltid ska betala ut den 27. Och vi ser ingen anledning till att vi ska betala ut pengar före jul. Tvärtom är det ju många som har försörjningsstöd som har svårt att hushålla med sina pengar. Det blir svårare att få pengarna att räcka till om man får dem före jul, säger Johanna Nilsson, samordnare av försörjningsstöd i Landskrona kommun, till tidningen.

Jonas Esbjörnsson (s), ledamot i vuxennämnden, är kritisk till beslutet. Mattias Adolfsson (fp) som är ordförande i vuxennämnden vill inte lägga sig i "eftersom det är ett tjänstemannabeslut".

TT

Kommentarer


Kommentera inlägget här: