Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Att leta efter en osthyvel i rymden

Kategori: Allmänt

Samma kaos varje morgon, frukost och gymnastikpåsar. Varför har jag inte blivit en organisatör. Där jag på kvällen ordnar allt. Lägger i läxor och viktiga saker i hans skolväska. Ordnar kläderna i en bestämd följd. Häller upp flingor
i en skål, lägger fram bestick och osthyvel. Ett dukat bord.
 

Osthyvel och tubsockor i tvättmaskin har en benägenhet att bara gå upp i rök. Att saker och ting försvinner rätt framför ögonen är ett besynnerligt fenomen. Idag var det alla tre osthyvlarna som genom ett trolleri var borta. Efter ett idogt letande hittade jag dem. En låg i påsen med ost, den andra hade ramlat ner i botten på diskmaskinen och den tredje låg i fel låda. Märk väl att jag har bestämt vilken låda som är "rätt".

Tänk att saker kan dyka upp igen- en sak är som ett minne, att om man tapper bort det så hittar man det förhoppningsvis igen.

Denna morgon poppade ett nostalgiskt minne upp- och det var Kavlis Raketost. En raketost hade varit en Gudagåva och en räddning vilken kaotisk morgon som helst. Att bara trycka upp massan med ost, linda om snöret och skära av. Inget letande varje morgon efter hyveln.

Återinför Kavli´s Raketost- En räddare i nöden.         .

Kommentarer


Kommentera inlägget här: