Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Spjutspetsar...

Kategori: Samhälle

Vad är en spjutspets, visst måste det vara den vassaste delen som sitter längst fram på en pinne eller en pil eller ett spjut?
Är inte det delen som slår in i villebrådet och skadar, gör ett sår, ibland dödar.
Visst är en spjutspets en del av ett vapen?
När jag hör ordet spjutspets då stoppar jag in det i ett fack som tillhör saker som kan skada. Det är min reflextion .
När ledningen i kommunen menar och kallar sej för spjutspetsar är dom en del av detta vapen eller är dom något vasst som är förmer än andra. Sitter de längst fram och kan borra sig in i allt levande?
Ja ni märker hur många funderingar det finns i huvudet, analysera allt i minsta del.
-Vi spjutspetsar inom kommunen måste ta tag i våldet i Borlänge...Om dessa hade varit så engagerade då hade de väl hittat lösningar för längesedan, åren går med våld och misshandlar, där en del leder till död.

Jag tycker att vi på Vänsterhörnet hade ett bra möte i torsdags, vi var inte så många jag hade önskat, men man får glädjas i att några kom. Denna ventilering som skedde, och öppnade sig till alla oavsett partibokstav, kan nog svälla och vi kan bli flera. Att få sitta och släppa på funderingar och eventuellt tänkbara lösningar på våldet , gav mej mycket. Att få visa att och berätta en del saker som få vet ur ett föräldrarperspektiv, och hur mycket skuld och skam det finns i en familj, där man misslyckats med uppfostran av sitt barn. Alla har inte modet att söka hjälp hos socialen, och många av dom som försökt har fått ingen eller dålig hjälp. Detta är sant, tyvärr vet jag ingen som är nöjd fullt ut med hjälpen och "hanteringen" av barnet. Visst är det lätt att säja, -Ja mammor, dom blir så medberoende, och förstår inte vad rätt hjälp är. Jo de flesta av oss både vet och inser vilken hjälp som behövs, det är förståsejpåarna som absolut tappat greppet och inte vet. Det syns nu. Hjärnan måste tänka rationellt, logiskt och beslutet måste komma till handling, för att resultatet skall synas.

Nu står en ledande  socialdemokrat nere på stan och delar ut flygblad med uppmaningen om att föräldrar ska ut och nattvandra. Ja det kan han väl vinna röster på. Det lyser röstfiske om det hela. Hur skulle jag ha gjort då?
Jag skulle kontaktat föräldrarföreningar, KRIS,  föräldrar som kämpar och ställer upp att vara på stan och samtala med människor. Berätta hur svårt det är att ha ett barn som man inte hittar lösningar till, berätta hur jävla ensamt och ledsamt det är att alltid oroa sig. Hur full av skuld och skam man är över att vara förälder till en tickande bomb, matad med mediciner. Tala om vilken hjälp som inte finns för föräldrar, släkt och vänner som älskar denna tjej/ kille.
Det finns många föräldrar till kriminella och missbrukande barn, som önskar att livet kunde få ett slut för sina barn.Så deras sorgearbeta kan börja. Under ungdomarnas missbruk, sätts en psykisk press igång som är en tortyr utan dess like. Man mår olika varje dag men aldrig bra, det  finns en del föräldrar som börjar gå på mediciner för att klara pressen de utsätts för, många gånger följer småsyskon sina äldre syskons spår. Vi har klart unga som kommer ifrån dåliga förhållanden, det är dessa allmänheten ser. De finns ungdomar som kommer ifrån bra, stabila och trygga förhållanden och blir missbrukare. Det är så, inga konstigheter alls.

Så länge vi legaliserar samhället, och bjuder in alkoholen i minsta skrubb, så länge det frodas narkotika så kommer missbruket att finnas och öka. Och med det rån, hot, vål, mord.
Drogernas intåg och då räknar jag alkoholen som en av de värsta i första stadiet, så kommer landet att se ut så här. Tobak och alkohol är ingången till det mesta skit som sker runt oss.


                                                                                             

Kommentarer

  • Leif Lindström säger:

    Tur du finns Mia.
    Dina erfarenheter och glöd kan ingen ta ifrån dig.

    Gott Nytt kämpaår önskar "bossen"

    2007-12-29 | 14:59:18
  • Mia säger:

    Tack ifrån hjärteroten, det värmer...

    2007-12-29 | 15:28:00

Kommentera inlägget här: