Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Ett ungt liv...

Kategori: Samhälle

   Ännu en ung människa har fått sätta sitt liv till i ett tragiskt dåd. En ung kille bara 21 år har fått en kniv i sin kropp, detta tog hans liv. En 19 åring, har förstört sitt liv, han har ett liv på sitt samvete. Något han kommer att leva med för alltid. En början till en eländig fortsättning på sin framtid. Visst känns det meningslöst, ledsamt och förtvivlat?

  Två familjers trygghet har splittrats, familjer med syskon och släktingar. De kommer alltid att sörja eller ha händelsen med sig under livet. Visst känns det ledsamt, meningslöst och förtvivlat?

Allt våld, vapnen som figurerar i vårt samhälle tar andan ur en med jämna mellanrum. En del glömmer rubrikerna, men det gör inte jag. Jag funderar mycket över varför det måste hända. Jag funderar varför ingenting görs för att förhindra dessa fruktansvärda händelser. Jag funderar varför gör inte vi alla något åt detta ? Varför vill vi inte vara delaktiga i alla barn och ungdomars liv. Varför ser vi inte hur en del ungar mår? Orkar vi inte bry oss?

Varför orkar inte alla föräldrar vara med och forma sina ungdomar, vara delaktiga till dess dom fyller 18 år? De vuxna som inte orkar eller kan, eller för längesedan gett upp, vilket stöd finns för dem. Visst vill vi väl vara en medmänniska till någon som mår dåligt eller har det svårt? Jag vill det, jag gör det jag kan, sedan kanske några fler kan lite mer.

För några år sedan pratade jag med en politiker, och sa att vår stad skulle göra en minnesplatta för varje liv som släcks i våld på gatan. Det finns nu en nere på stan, men några plattor saknas. Dessa vill jag inte ha som ett minnesmoment, utan för att vi inte ska glömma vad som skett. Den dag då inga plattor sätts dit, då har vi uppnåt ett mål som visar att det är livet vi önskar.

I natt slocknade en ung killes liv. Visst känns det ledsamt, meningslöst och förtvivlat?

                                                                                     


Kommentarer


Kommentera inlägget här: