Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Da´n före da´n, klockan 6:34 pip...

Kategori: Helgdagar

En tyst morgon i mitt hus, endast jag är vaken. Jag är en människa som anammar kokkaffe. Det är lagomt roligt just dessa mornar när man är just så trött som jag är nu. Man koppar upp det antal koppar man vill ha med vatten, sedan skopar man kaffe, ett, två, tre och man kommer av sej. Det är inte lätt att börja om i det läget, utan att slå ut allt. Nåväl nu får det bli som det bli, svart med smak av garvsyra eller ett vattnigt kok. Livet är ett lotteri.

Nattens stök blev farligt sen, skinkan blev klar klockan 02.00, då var man inte go, bara fasligt trött och irriterad. När jag väl kom i säng då inträdde ett tillstånd då ögonen kändes vidöppna och tröttheten långt borta. Då visste man också att väckarklockan skulle ringa sitt tapto om fyra timmar. Några timmars sömn senare sitter jag här ganska omotiverad att ännu en dag gå till jobbet på stormarknaden, där det råder en hysteri utan dess like. Kunderna är så griniga och stressade att en del borde fängslas eller spärras in på "knäppgården". Nu idag när jag slutar jobbet för att ha två dagar ledigt då vet jag att jag bara kan komma hem och ta allt med ro. Allt är klart utom grilljeringen av skinkan och den tar ca 10 minuter. Man är en organisatör av världsklass.

Jag skrev i min blogg för några veckor sedan att allt brukar ordna sej med julstöket, att alltid blir man klar. Detta trots att man tar det hela med ro. Ja så fick man rätt igen. Fast det där med att städa bakom spisen och under badkaret har jag inte gjort, för varför måste dessa sysslor läggas vid juletid, då man har som mest att göra? Det är väl en syssla som kan göras vilken dag på året som helst. Det är bättre att göra en ordentlig genomkörare (städning) på våren, då man kan slå upp dörrarna och fullständigt skyffla ut skiten. Så gör vi i vår familj och vi tar chokladen ifrån understa lagret i kartongen också, så det så.

Julen är full av dolda ritualer som inte jag köper för några pengar i världen, det är en tid då miljöfarlig ugnsrengöring säljer som mest. Vadå göra ren ugnen innan man sullat färdigt med all julmat som skvätter över. Det är i fel ordning för ordentliga mej.

Jag lägger in en julfavorit som ni kan njuta av under dagen, när ni umgås med era familjer, och går där hemma och smakar på julens alla smaker. Själv åker jag iväg till jobbet, "Huset som Gud glömde" och servar er som glömt allt på inköpslistan...


Kommentarer


Kommentera inlägget här: