Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

5 i 12

Kategori: Politik

  En grupp flyktingar anlände till Härnösand i mitten av -80 talet, detta ledde till motsättningar mellan flyktingar och Svenskar. Sara, en 17 åring ville inte ha det så, utan hon ville stoppa bråken, så hon tillsammans med några kompisar startade torgmöten. Detta skedde varje vecka 5 i 12 på ett torg i sta´n.

  Året efter mördades Sara och hennes kompis av en flykting. Denna hemska tragedi fick fart på främlingsfientligheten. Saras far ville inte att det skulle utvecklas till motsättningar. Han fortsatte dotterns kamp mot rasismen och startade rörelsen 5 i 12. Den 5 december varje år samlas människor i hela Sverige 5 i 12 för att  säja nej till rasismen. Det är fint att den är nationell och samlar så många krafter. Nästa år fyller den 20 år.

  Idag var vi några hundra som samlades på Sveatorget, som inte accepterar någon form av rasism. Trots att vi var många så fanns där destruktiva krafter, ny nacisterna. Bara några, men de fick mej ändå att bli arg, och rysningarna kom. Inte ens en fredlig, kamratlig manifestation kunde dom låta bli att förstöra. Det finns inte ord vad jag känner och jag tänker inte ge dessa mer uppmärksamhet.

  Jag ser i ungdomarna som har jobbat för manifestationen,  att deras vilja till kamp är underbar.  Sådana människor får mej att tro på framtiden. Jag älskar dem.


                                                                                         

Kommentarer

  • Jari säger:

    Fin bild på min son, jag jätte stolt för det han gör.

    2008-02-11 | 22:45:50
    Bloggadress: http://fiskefeber.blogg.se

Kommentera inlägget här: